De omgeving

De Kleine Rug ligt aan de rand van het waterrijke Nationaal Park De Biesbosch en dichtbij het historisch centrum van Dordrecht.

Iets verder weg vind je de molens van het werelderfgoed Kinderdijk, de oude stad Gorinchem en slot Loevestein. De moderne stad Rotterdam is goed te bereiken met de trein of waterbus (fiets mag gratis mee).

2023-08-14 Grote Kerk+toren horizontaal

Wandelen, fietsen, varen en klimmen

LAW- en streekpadwandelpaden en een Langeafstand fietsroute vind je hier. Ook staan op deze webpagina vaarideeën en een plek om te klimmen.

Nationaal Park De Biesbosch

De Kleine Rug is een ideaal startpunt voor kano-, fiets en wandeltochten door het unieke griendgebied, waar eb en vloed nog aanwezig zijn. Kano’s zijn bij ons te huur. Vanaf de Kop van ’t Land kan je met een pont naar de Brabantse Biesbosch.

Historisch centrum van Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland met meer dan 1000 monumenten. Een bezoek aan het historisch centrum met al zijn musea is de moeite waard.

Werelderfgoed molens van Kinderdijk

Duik in een wereld vol water, wind en wilskracht. De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Vaar mee met de rondvaartboot, kom binnen in de museummolens en ontdek de persoonlijke verhalen van de molenaars.

 

Sophiapolder

Ga met de fiets of auto naar Hendrik-Ido-Ambacht en laat je overvaren naar de Sophiapolder, waar eb en vloed vrij spel hebben: een ideale plek om bergeenden, grutto’s en lepelaars te spotten.

Rotterdam

Bezoek deze levendige, op één na grootste, stad van Nederland. In tegenstelling tot het historisch centrum van Dordrecht, modern qua architectuur als gevolg van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog.

LAW Waterliniepad - Etappe 21

LAW Waterliniepad - Etappe 21

12,8 km
3,2 uur

Bij het veer van Kop van ’t Land verlaat je de Biesbosch. Je wandelt langs het Wantij naar Dordrecht. Als toetje van het Waterliniepad wandel je door Dordrecht waar de binnenstad, met de Grote Kerk, een Augustijner klooster en havens met historische koopmanshuizen, aan het rijke verleden herinnert.