Een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.
Nationaal Park De Biesbosch

Een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

Nationaal Park De Biesbosch bestaat uit de Hollandse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch. Kijk op deze website wat er te beleven is. En bekijk hier de Biesbosch door arendsogen (film 20 minuten).

 

Hollandse Biesbosch

Biesboschcentrum Dordrecht is een perfecte locatie voor de start van een bezoek aan dit prachtige natuurgebied! In het bezoekerscentrum vind je een informatiebalie waar je terecht kunt met al jouw vragen, kleine souvenirs en een interactieve tentoonstelling. Bezoek de tentoonstelling en kom van alles te weten over de vijf Biesboschthema’s: water, planten, bevers, vogels en het Biesboschverleden. Elk thema heeft zijn eigen route en kleur. Aan het einde van de paden krijg je tips om naar buiten te gaan, want de Biesbosch echt beleven doe je buiten in de natuur! Het centrum is vertrekpunt voor diverse rondvaarten, je kunt u een (aangelegde) beverburcht bezoeken en bij mooi weer op het terras luieren of je boterham opeten aan één van de picknicktafels.

Vlakbij het Biesboschcentrum bevindt zich de sterrenwacht Mercurius, expositie- en informatiecentrum voor ruimtevaart, weer- en sterrenkunde.

2020-04-25 Smeerwortel

Nieuwe Dordtse Biesbosch

Sinds 2019 hebben we er op het eiland van Dordrecht een natuurgebied bij: een binnendijks zoetwatergebied van ca. 530 ha groot. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, lees verder op deze webpagina van het Nationaal Park.

2019-09-01 NDB

Brabantse Biesbosch

Met de veerpont op de Kop van ’t Land steek je de Nieuwe Merwede over naar de Brabantse Biesbosch. Verken het gebied te voet of met de fiets en bezoek het Biesboschmuseumeiland.

2023-08-26 Bieschboschpad Brabant1