Praktische informatie

Het is handig om deze pagina door te nemen zodat je weet wat je bij een bezoek aan De Kleine Rug kunt verwachten.

Belangrijk: navigeer naar een ander adres!

Ons adres is Loswalweg 1 in Dordrecht. Het komt echter nogal eens voor dat de navigatie je de verkeerde kant op stuurt. Navigeer daarom op Loswalweg 2, 3315 LB in Dordrecht (bijvoorbeeld via Google Maps) en loop of rijd door naar het (gratis) parkeerterrein aan het water. De steiger waar onze schipper je ophaalt is links van het parkeerterrein.

Helaas komt het wel eens voor dat het parkeerterrein vol staat. Na het uitladen van je spullen, kun je de auto in dat geval parkeren op één van de (gratis) parkeerterreinen rondom winkelcentrum Bieshof, tegenover station Dordrecht Stadspolders, zie het kaartje met de looproute hieronder.

Fietsen kunnen gestald worden in de fietsencontainer aan de rechterkant achter het dijkje. Geef het aan bij de schipper als je daar gebruik van wilt maken. Op het terrein is een handkar beschikbaar om je tentbagage te vervoeren naar je kampeerplek.

De Kleine Rug is goed bereikbaar met de trein. Station Dordrecht Stadspolders is op 10 minuten loopafstand. Kom je via Dordrecht Centraal vergeet dan niet uit te checken bij NS en in te checken bij R-net. Op perron 15 (daar vertrekt de trein naar Stadspolders) staan de uit- en incheckpalen naast elkaar.

Looproute van treinstation Dordrecht Stadspolders naar De Kleine Rug:

Opstapsteiger Loswalweg:

Aankomst en vertrek

Vanaf 14.00 uur ben je welkom en kun je 088 – 099 09 62 bellen om overgevaren te worden. Meld je daarna aan bij de receptie in het huis. Op de dag van vertrek moeten de kamers, de blok- en trekkershutten en de kampeerplek uiterlijk 11.00 uur schoon opgeleverd worden zodat de huiswacht dit kan controleren. Onze schipper vaart u daarna weer naar de overkant.

Gasten in het huis mogen op zondag tot 16.00 uur in het huis verblijven. Ook zij dienen de kamers uiterlijk 11.00 uur schoon op te leveren.

Voorzieningen

  • Afgesloten container aan de wal waar de fietsen gestald kunnen worden.
  • Alleen uitneembare fietsaccu’s kunnen op De Kleine Rug opgeladen worden.
  • In en rond het huis is er gratis WiFi.
  • Gasten kunnen gebruik maken van de wasmachine voor € 6 en wasdroger voor € 4 per keer.
  • Een lakenset (onderlaken, dekbedhoes en kussensloop) is te huur voor € 8 per set. Een badhanddoek is te huur voor € 1,50.
  • Voor de gasten in het huis is een gasbarbecue te huur voor € 30, te bespreken bij de boeking of tijdig te reserveren bij de huiswacht.
  • Voor alle gasten staat de (oude) kooltjesbarbecue gratis ter beschikking bij de partytent, houtskool zelf kopen.
  • Achter het natuurkampeerterrein bevindt zich een gezamenlijke vuurplaats. Voor zover de voorraad strekt, kan gebruik gemaakt worden van een oude houtstapel, anders zelf hout kopen. Neem voor de zekerheid 2 emmers water mee.
  • Twee schommels en een tafeltennistafel (batjes te leen bij de huiswacht).
  • Voor de kinderen in het huis hebben we een paar speeltoestellen in de boomgaard.

.

Verhuur

Kano’s

Type kano

Prijs per uur

Prijs per dagdeel
(4 uur)

Prijs per dag
(8 uur)

Kajak 1-persoons

€ 7

€ 21

€ 35

Kajak 2-persoons

€ 10

€ 30

€ 50

Canadese kano

€ 11

€ 33

€ 55

Zwemvesten, tonnetjes en een vaarkaart zijn gratis beschikbaar.

Bevertocht met één van onze sloepen
Heen en Weerwolf (maximaal 12 personen) € 55
Pluk (maximaal 8 personen) € 40
Alleen bij beschikbaarheid van een extra schipper.

Kapschuur
Voor bijeenkomsten, een bedrijfsuitje of een teambuilding kan je kapschuur de ‘Hazelaar’ huren. De kosten bedragen € 80 voor de eerste 4 uren. De volgende aansluitende 4 uren kosten € 40. Wil je de kapschuur reserveren, neem dan contact op met onze aanmeldsecretaris via ams.dekleinerug@nivon.nl of telefonisch op 088 – 099 09 82. NB Op onderstaande foto is de kapschuur nog in aanbouw.

Fietsen
Op 700 meter afstand in winkelcentrum Bieshof zijn bij De Rooij Tweewielers fietsen te huur. Wil je de fiets(en) tot en met zondag huren? Dat kan, de fietswinkel is op die dag gesloten, maar je kunt met De Rooij Tweewielers en de huiswacht afspreken dat je de gehuurde fietsen in onze fietsencontainer aan de wal zet. Dan haalt de fietswinkel, als extra service, de fietsen maandag bij ons op.

Huis- en terreinregels

Doe het zelf
De Kleine Rug is een doe het zelf accommodatie. Dit betekent dat je zelf voor je maaltijden zorgt. We vragen de gasten om alle ruimten en materialen die gebruikt zijn, direct schoon achter te laten.

Milieu
Omdat al onze afvoeren op de septictank uitkomen, mogen er alleen biologisch afbreekbare schoonmaak- en afwasmiddelen gebruikt worden. Deze worden door De Kleine Rug verstrekt.

Stiltetijden
Tussen 23.00 uur en 07.00 uur moet het stil zijn op het terrein en in het huis, zodat de gasten kunnen slapen als ze dat willen. Ook mogen de douches dan niet gebruikt worden.

De schipper vaart dagelijks tussen 08.30 en 22.00 uur op afspraak. Bij drukte wordt er een halfuursdienst ingesteld.
Huisdieren zijn niet toegestaan.
In het huis mag niet gerookt worden.

Uit eten in de buurt van De Kleine Rug

Niet zelf je potje koken, maar lekker uiteten? Dat kan natuurlijk goed in de historische binnenstad, maar ook in de buurt van De Kleine Rug is er een aantal gelegenheden.

Het Gemaal heb je waarschijnlijk al zien liggen, dat is het dichtste bij, aan de overkant van het water.

In het vlakbij gelegen winkelcentrum Bieshof vind je:
Boekmans
El Bonito
Verhage

Tarieven

Selecteer het gewenste verblijf en controleer de periode waarin je wilt komen, dan vind je vanzelf het juiste tarief.

Bekijk de tarieven

Omgeving

Benieuwd naar alle leuke dingen die je rondom De Kleine Rug kan doen?

Lees meer over de omgeving