The Weeping Elephant

2 mei 2024

Logeer je op De Kleine Rug, dan is het leuk om een fietstochtje te maken naar dit tijdelijk – t/m juli 2024 – tentoongestelde kunstwerk.

‘The Weeping Elephant’ is al op veel verschillende plaatsen geweest om haar ode aan de wildernis te brengen. Zo stond ze eerder al in Amsterdam, Brussel, Hamburg en Haarlem. En nu staat ze in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Ze heeft een mooie plek op een terp in de Haniapolder in de Biesbosch gekregen.

‘De Huilende Olifant’ is gemaakt van hout en staal. En is een kunstwerk van Jantien Mook.

De olifant is 5 meter hoog, 6 meter breed en weegt zo’n 2.500 kilogram. De olifant hoopt mensen te verrassen en stil te laten staan bij de schoonheid en de invloed van onze natuur waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn. Iedereen is welkom op haar podium.

De Haniapolder is onderdeel van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. En ligt ten zuiden van de Zeedijk tussen de Oude Veerweg en de Van Elzelingenweg.

De locatie is bereikbaar vanaf de Van Elzelingenweg en de Oude Veerweg. Tussen deze wegen loopt een fietspad en een voetpad. Dat voetpad loopt deels over de Zuidbuitenpoldersekade waarlangs de terp ligt waar de olifant staat. Het fietspad ligt onderaan de dijk.

Parkeren kan bij parkeerplaats De Elzen. Vanaf de Van Elzelingenweg en de Oude Veerweg is het ongeveer een kilometer lopen naar de terp waar ‘The Weeping Elephant’ staat.

Kijk voor meer informatie over ‘The Weeping Elephant’ op www.odetothewilderness.com/the-weeping-elephant

Foto: Cobie Bosgieter

Gerelateerd nieuws