Wandelen

Zowel het Biesbosch– als het Waterliniepad loopt langs De Kleine Rug. Het Floris V pad is op 1,3 km afstand (einde van etappe 8, begin van etappe 9).
Kijk voor wandelingen in en om rond Dordrecht op deze pagina.

2023-08-26 Bieschboschpad Brabant2

Fietsen

De Kleine Rug ligt langs de Langeafstand Fietsroute LF Maasroute van Maastricht via Hoek van Holland naar Rotterdam. De 480 km lange route maakt deel uit van de internationale Maasfietsroute (EuroVelo EV19), deze volgt de rivier van bron tot monding.

2023 Fietsgroep

Varen

Je kunt bij ons op De Kleine Rug kano’s huren. Houd er wel rekening mee dat op het Wantij (de rivier naar het Nationaal Park de Biesbosch) een getijdenverschil is van 80 cm. Het kan voorkomen dat je heen en terug tegen de stevige stroom in moeten roeien. Als je dat teveel van het goede vindt, huur dan een bootje bij Stayokay of het Biesboschcentrum.

Je kunt een dagpas + surfboard + surfpak huren bij surfvereniging Windkracht Dordrecht en surfen op het spaarbekken naast De Kleine Rug. Je moet wel een stukje omrijden om er te komen.

Suppen kun je ook in het historisch centrum van Dordrecht.

Bovendien kun je met de waterbus naar Rotterdam. Onderweg doe je ook Alblasserdam aan vanwaar je makkelijk Kinderdijk kunt bezoeken. De fiets mag gratis mee.

2023-03-28 Kajaks

Klimmen

Beleef de Biesbosch met prachtige uitzichten in het klimbos. Er zijn 7 verschillende routes, variërend in hoogte en moeilijkheidsgraad.

2021-07-10 Klimbos Mieneke